0
OUR FACEBOOK PAGE : [ CIKGUGRAFIKDOTCOM ]
Idea Hias Kelas by Cik Puan Gojes
fb : Klik disini untuk skodeng fb cikgu ni

PENAFIAN :
Post " Idea Hias" ini dipetik dari laman sosial .Post ini bertujuan memberi idea kepada cikgu yang ingin menghias kelas / sekolah / dan lain-lain . Kredit diberikan kepada cikgu yang berkongsi idea ini
QUOTE DARI BELIAU 
 UPdate TERKINI JAM 12.35 TENGAHARI... Alhamdulillah... dapat call dari pentadbiran sekejap tadi. Jam 12.35 tengahari.... kelas kami terpilih ke pertandingan kelas abad 21... wahhhh macam xpercaya. Niat kemas kelas suka2 ja. Bg murid suka. Rupanya ada pertandingan... inilah yang dikatakan hikmah.... tanpa kita sedar Allah hantarkan ganjaran.... tq sebab doa kalian semua ni 
Yeayyy siap.. Alhamdulillah... pintu dah ada. Langsir dah ada...kelas buka kasut. Ada selipar utk murid dalam kelas.. pernah usul nk pegang kelas 2 tahun tp jawapan mendukacitakan...mungkin mereka kurang memahami . tp no hal lah. Saya ikhlas. Moga Allah bg rezeki lg utk kehadapan.... tlg baca status sampai habis ya.. saya mungkin xmampu jawab soklan cikgu semua.. 
1. Lantai pakai cat khas utk lantai.. mintak kedai cat advise.. 5 liter rm137.. saya guna 12 liter utk 1 kelas. Total untuk lantai rm400 
2. Meja & kerusi pakai cat kayu.. 1 warna 5 liter rm109 .. utk 10 pasang meja dan kerusi...undercoat kerusi 1 tong rm108 ada 5 warna total rm658 
3. Cat dinding pakai cat dinding yang boleh cuci.. 1 tong ada 5liter...rm108.. pakai 1.5 tong... undercoat 2 tong rm220 total keseluruhan cat dinding rm380 
4. Kain Langsir beli kat KEDAI KAIN 1 MALAYSIA. RM10 - IM UTK BUNGA DAN RM2.75 - 1M UTK kain JERSI. UPAH BUAT LANGSIR RM180.. upah pasang rail rm240... hhahaha mahai dari upah langsir.. upah kat baling tempat saya..kain bunga 10m rm100... kain jersi marron 24m rm66 total keseluruhan rm586 
5. Softboard balut pakai kain jersi perlu kain 14 meter total rm42 
6. Semua banner beli kat online cikgu yuslan Yuslan Ibr .. saya frame kan baner dan stapler dengan lapik kayu 1/2...total semua banner rm264.. kayu rm100 dan total rm364 
7. Maklumat dan info kelas ehsan dari tc group TERIMA KASIH. 
8. Meja guru hiasan kain total rm50 
9. Pintu beli sendiri.. 4 pintu mean 2 pasang dan upah skli pasang rm880 
10. Semua ni budget sendiri.. peruntukan sekolah rm50... 
‪#‎tulis‬ nilai bukan nak menunjuk ya. Ada cikgu2 tanya budget so saya jelaskan. Nak jelas kat komen xmampu nak kejor komen. Banyak... Hehehehe ...

Catat Ulasan Blogger

 
Top